Bol u vratnoj kralježnici

Suvremeni način života i napredak tehnologije donio je epidemiju degenerativnih bolesti kralježnice koje su se ranije javljale kod osoba starijih od 50-60 godina, a danas ih već susrećemo kod osoba od 30 godina.

Čimbenici rizika za pojavu degenerativnih bolesti kralježnice su: genetika, težak fizički posao, pušenje, sjedilački način života, nedovoljna tjelesna aktivnost, dizanje i nošenje tereta, dugotrajne vožnje automobilom.

Vratna kralježnica je svakodnevno pod povećanim opterećenjem zbog ponavljanog broja neprilagođenih pokreta tijekom rada, održavanja prisilnoga položaja glave i tijela te nepoštivanja ergonomskih principa na radnom mjestu. Ako je narušena neuromišićna kontrola dolazi do degeneracije struktura što povećava rizik od ozljeda.

Bol u vratnoj kralježnici je nakon križobolje drugi najčešći razlog odlaska liječniku. Ukoliko se ne liječi bol u vratnoj kralježnici može postati kronična i dovesti do cijelog niza psihosomatskih poremećaja, narušiti kvalitetu života te uzrokovati dugotrajnu odsutnost s radnog mjesta. Simptomi se očituju u području vratne kralježnice, a mogu se širiti i u ruke ili u područje glave.

Imate oboljenje, ali nemate rješenje?

Dogovorite pregled

Kontaktirajte nas

Radno vrijeme

PON, SRI, ČET

UTO, PET

SUB, NED i BLAGDANI

12:00 – 20:00

08:00 – 16:00

ZATVORENO