Dodatne usluge

Lokalna primjena topline izaziva perifernu vazodilataciju. Podizanje temperature lokalnog tkiva na mjestu povrede u kasnijim fazama procesa zacjeljivanja trebalo bi ubrzati cijeljenje tkiva. Ključni mehanizam kojim termički agens ubrzava proces zacjeljivanja je vazodilatacija inducirana toplinom, koja osigurava pojačanu opskrbu krvlju i optimalnu oksidaciju tkiva.

FMS omogućava duboku stimulaciju mišića, koje sa elektroterapijom ne možemo postići. Učinkovito stimulira mišićno tkivo bez izravnog dodira s kožom. Magnetno polje djeluje i na sva tkiva ispod aplikatora sa jačinom do 3T. FMS je rješenje za akutnu i kroničnu bol lumbalnog i zdjeličnog dijela kralježnice. Kod sportskih ozljeda omogućuje brži oporavak i treniranje pojedinih mišićnih skupine koje su bile primorane mirovati zbog ozljede.

Uz toplinske učinke kontinuiranog ultrazvuka, tu je i fizičko kretanje koje proizvode zvučni valovi i ono izaziva mehaničke učinke koji se opisuju kao mikrostrujanje zvuka, mikromasaža i kavitacija mehani. Dokazano je da ultrazvuk povisuje prag boli i smanjuje percepciju bola. Analgetički učinci ultrazvuka nastaju zbog sposobnosti ultrazvuka da promijeni brzinu provodljivosti živaca.
Interferentne struje su struje s najdubljim djelovanjem i primjenjuju se ovisno o lokalizaciji i vrsti tegoba. Djeluju na motoričke živce, a imaju analgetski i protuupalni učinak te su od velike pomoći pri zacjeljivanju kosti nakon prijeloma. Smanjuje bol, oteklina i upala kod reumatskih i ortopedskih oboljenja zglobova i kralježnice.
TENS (transkutana električna stimulacija živaca) proizvodi analgetičke učinke putem dvaju mehanizama. Jedan od njih uključuje aktivaciju osjetilnih živaca koji u interakciji s podražajima boli na razini leđne moždine inhibiraju percepciju boli. Drugi mehanizam uključuje električno inducirano oslobađanje endogenih opijata, enkefalina i endorfina, koji djeluju snažnim analgetičkim učinkom unutar središnjeg živčanog sustava.
S laserskom terapijom povezuje se umanjena percepcija boli i promijenjena aktivnost perifernih živaca. Vjeruje se da je direktno djelovanje lasera osnova za više staničnih procesa za koje se zna da su važni tijekom upalne faze zacjeljivanja tkiva. Aplikacija lasera na mjesto povrede povezuje se s ubrzanom akumulacijom vezivnog tkiva na mjestu tretmana.
Elektrostimulacija je fizikalna procedura kojom pomoću električnih podražaja izazivamo mišićnu kontrakciju. Provodi se sa svrhom stimulacije reaktivnosti mišića, mišićnoga tonusa, razvoja mišićne snage i hipertrofije mišića nakon ozljeda. U novije se vrijeme koristi i za uspješniji oporavak mišića nakon opterećenja.
Magnetna terapija poboljšava perfuziju (protok krvi kroz tkivo) i povećava aktivnost laktat dehidrnogenaze koja započinje eliminaciju mliječne kiseline. Magnetoterapija dovodi do toga da se mišićni spazam sve više smanjuje,  smanjuje se radikularnu iritacija, koja često izaziva peckanje i pulsirajući bol.
Medicinska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima ( kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom ). Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Zbog pojačane hiperemije, koža nakon masaže dobija izgled zategnutosti i elastičnosti. Kod medicinske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i eliminacija štetnih tvari iz metabolizma kao i ugljičnog dioksida iz krvi.
Kinesio taping je metoda rehabilitacije osmišljena da bi olakšala i ubrzala tjelesne procese zacjeljivanja ozljeda dajući podršku i stabilnost mišićima i zglobovima bez ograničavanja opsega pokreta, istovremeno dajući pojačanu sposobnost manipulacije mekim tkivima da bi se pojačali učinci drugih oblika terapije.

Imate problem s kralježnicom, ali nemate rješenje?

DEKOMPRESIJSKA (TRAKCIJA) TERAPIJA KRALJEŽNICE

POSTOPERACIJSKA TERAPIJA KRALJEŽNICE

SPECIJALISTIČKI PREGLED NEUROKIRURGA

DNS VJEŽBE

DEKOMPRESIJSKA (TRAKCIJA) TERAPIJA KRALJEŽNICE

SPECIJALISTIČKI PREGLED NEUROKIRURGA

POSTOPERACIJSKA TERAPIJA KRALJEŽNICE

Terapija udarnim valom

DNS VJEŽBE

Dogovorite pregled

Kontaktirajte nas

Radno vrijeme

PON, SRI, ČET

UTO, PET

SUB, NED i BLAGDANI

12:00 – 20:00

08:00 – 16:00

ZATVORENO